Hyödyllisiä linkkejä

Lapin aivoyhdistys ry on yksi Aivoliiton alueellisista paikallisyhdistyksistä. Aivoliitto tekee työtä aivoterveyden hyväksi ja edustaa henkilöitä, joilla on kielellinen erityisvaikeus tai jotka ovat sairastaneet aivoverenkiertohäiriön (AVH)

Aivotalo on yksi Terveyskylä.fi ammattilaisten kehittämästä eTerveyspalveluista. Se tarjoaa tukea ja tutkittua tietoa aivojen terveydestä ja aikuisten aivosairauksista

Aivovammautuneiden etujärjestö

Epilepsiaa sairastavien etujärjestö. Esim. AVH:n jälkeen kehittyy epilepsia n. 5-30 %:lle 10 vuoden kuluessa. 

Sivusto hahmottamisen kuntoutuksesta. Keväällä 2020 sivustolla julkaistaan verkkopohjainen harjoitusympäristö, joka sisältää hahmottamisen harjoitteita arjen, oppimisen, ympäristössä ja yhteisössä toimimisen sekä työelämän tilanteisiin liittyen

Vammautuneiden etujärjestö. Tavoitteena yhdenvertainen ja esteetön Suomi. 

Saat tietoa ja neuvoja sairausajan, kuntoutuksen ja toimeentulon etuuksista

Käypä hoito -suositukset ovat riippumattomia, tutkimusnäyttöön perustuvia kansallisia hoitosuosituksia. Tarkoitettu lähinnä terveydenhuollon ammattilaisille. Potilasversio esim. Aivoinfarkti ja TIA

Etsitkö mielekästä tekemistä? Kaipaatko tukea elämäntilanteeseesi? Kootusti lappilaisten yhdistysten tarjoamaa tekemistä ja tukea.

Mielenterveysongelmia kokeneiden ihmisten etujärjestö. Esim. masennusta esiintyy noin 30 %:lla AVH kuntoutujista.

Sisältää muistelua, treenejä aivoille ja keholle, päättelyä, tietoa, ohjeita, mm. helppoja ruoka-ohjeita

Omakannassa näet omat terveystiedot ja reseptit, voit pyytää reseptin uusimista sekä tallentaa elinluovutus- ja hoitotahdon.

Sisältää mm. tietoa, materiaalia ja kuvia kommunikoinnin tukemiseen sekä helppokäyttöiset kuntoutusta tukevat pelisivut

Sisältää tietoa ja ajankohtaisia asioita selkosuomeksi

Aivoliiton ja Parkinsonliiton yhdessä omistama erityisosaamiskeskus Turussa

Toteutetaan vuosittain 10.5. Tavoitteena on innostaa niin organisaatiot kuin yksittäiset ihmiset miettimään liikkumisen unelmiaan ja kokeilemaan eri tapoja liikkua. Kuka tahansa voi järjestää iloisen liikkumisen pop up -tapahtuman.

ADHD:n ja kehityksellisen kielihäiriön erikoislehti

On liikepankki voima- ja tasapainoharjoitteluun, sisältää kuvia, videoita ja ohjeita

Antaa tukea ja ohjeita terveemmän elämän puolesta, videoita, aineistoja, testejä. Tarkoitettu sairastuneille, läheisille, päättäjille, vertaistoimijoille.